40 år i trimmen og treningens tjeneste

Postet av Kjell Orsten den 13. Nov 2019

Gruppen som startet i  1979  som ren turlangrennsgruppe, skiftet i 1986 navn til Trim og trening, for å bli en gruppe for alle som ønsker å holde seg i form. Nå har gruppen rundet 40 år. Det har vært en reise med mange passasjerer med alder fra midt i tjueårene til langt opp i de åtti. Her har vært turlangrennsløpere, barmarksløpere og trimmere i ulike kategorier. Målet for de fleste har vært å holde seg i form og oppleve tilhørighet i en gruppe som savner deg når du er forhindret fra å delta. Gruppetilhørigheten og det lille gruppepresset er ofte det som skal til for å prioritere trening i en hektisk hverdag.

Kropp og sinn hører tett sammen og vi føler oss sikre på at medlemmene i Trim og trening har hatt stort utbytte av de fysiske aktivitetene og det sosiale samværet i gruppen.

40-årsjubileet ble behørig markert på Innbyggertorget i Heggedal, lørdag 9. november 2019. Her var deltakelse fra Trim og trenings medlemmer, samt spesielt inviterte. 

Trim og trening har hatt mange trenere opp gjennom årene, men har hatt  den samme styresammensetningen i 20 år.  Leder Laila Samuelsen, sekretær siden 1983 og leder siden 1995, kasserer Wenche Woll siden 2000, sekretær Randi Nøst Olsen siden 1994 og styremedlem Ingrid Høghaug siden 1996. For sin innsats ble de tre sistnevnte tildelt Heggedal IL sin fortjenestemedalje på jubileumsfesten. Medaljene ble overrakt av Gui Sportsklubb sin leder Torgeir Kroken. Laila Samuelsen fikk denne samme utmerkelsen for 5 år siden, på Heggedal Idrettslags 100 års jubileum. Det var 4 stolte og rørte damer som ble avbildet etter overrekkelsen. De siste 10 årene har vår dyktige trener Beate Potterton ledet oss gjennom innetreningen.

Den første PLANKEN ble satt ut i Vardåsen i 1984. Den tradisjonsrike PLANKE-prisen ble overrakt de som har hatt flest spikerslag på planken i sesongen 2019. Greta Carlsen ble vinner av jubileumsplanken, mens diplomer ble tildelt Wenche Woll og Ingrid Høghaug for henholdsvis andre og tredjeplass. Planken hadde også jubileum sitt jubileum i år, da den har vært med oss i hele  35 år. Tor Samuelsen har laget denne de siste 10 årene.

Utover kvelden ble det mye mimring og tilbakeblikk gjennom godt forberedte presentasjoner i ord og bilder. Den tradisjonsrike oppdekningen med medbrakte mat til et koldtbord, kaker og godt drikke, gjorde kvelden komplett. Gitarspillet og sangheftene til Ingrid Høghaug, la grunnlaget for allsangen.  Selv Kantaten som ble skrevet av Calle Gulliksen til 10 års jubileet, bare litt oppjustert til årets jubileum, ble tatt frem. Alt i alt en minnerik kveld for oss alle.

Det er med noe vemod vi markerer at Trim og trening i sin nåværende form har kommet til en skillevei, men vi er sikre på at gruppen blir godt ivaretatt og får en god fortsettelse under en tettere knytning mot Gui Sportsklubb, som en undergruppe i Friidrettsgruppa. Kristin Heldal blir Trim og trenings oppmann og Beate Potterton fortsetter som vår trener.

For eksisterende medlemmer vil det i første omgang kun være kontonummeret som blir endret.  Så håper vi at Trim og trening med sitt flotte treningsopplegg, vil trekke mange nye og "gamle" trimmere fremover også. Trim og trening representerer et lavterskel og lavkost treningstilbud som mange vil ha glede av i årene som kommer. Tilbakemelding fra Friidrettsgruppa er at de gleder seg til å lede Trim og trening videre, med dagens treningsopplegg, men kan også tenke seg et treningstilbud for de yngre årsklassene.

Vi takker for oss og ønsker Trim og trening lykke til videre.

Laila Samuelsen og Kjell Orsten


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Kjell Orsten